HR++ glas

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is dubbel glas met een vrijwel onzichtbare metaalcoating aan de binnenzijde van één van de glasbladen. Deze coating reflecteert warmtestraling waardoor de warmte binnen blijft. De ruimte tussen de glasbladen, de spouw, is gevuld met een edelgas, waardoor er geen koudebrug meer is en de kou van buiten niet naar binnen overgebracht kan worden.

Wanneer is beglazing HR, HR+ of HR++ glas?

De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter. De U waarde wordt uitgedrukt in W/m²K oftewel de hoeveelheid warmte (Watt) die door een vierkante meter (m²) glas verloren gaat bij een temperatuursverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenkant van het glas

HR Isolatiewaarde U groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K
HR+ Isolatiewaarde U groter dan 1,2 en kleiner of gelijk aan 1,6 W/m²K
HR++ Isolatiewaarde U kleiner of gelijk aan 1,2 W/m²K

     HR++ dubbelglas is glas met een U-waarde van 1.2 of lager.

Het is goed om te weten dat wanneer u een bouwvergunning aanvraagt bij de gemeente voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningen er een minimale eis gesteld wordt aan de U-waarde van de beglazing. De U-waarde van de beglazing dient bij een bouwvergunning minder dan 1,65 W/m²K. te zijn. Voor subsidies op dubbel glas geldt er vaak een andere eis. Meestal vraagt men om HR++ glas.

Hoeveel bespaart HR++ glas t.o.v. enkelglas?

Per m² HR++ glas is de besparing t.o.v. enkelglas ongeveer 23 euro per jaar. Dit is afhankelijk van de huidige energieprijzen en het vertrek.
Hoe hoger de gasprijs, hoe hoger de besparing. In de woonkamer stookt u waarschijnlijk meer dan in de slaapkamer dus zal de besparing
in de woonkamer hoger zijn.

Wij helpen u graag bij u keuze met onze ruime ervaring om het juiste type glas te kiezen