Dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen, bij Triple glas drie, met daartussen een spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van standaard dubbelglas, vaak glas gebruikt met een extra hoog rendement. Dit hoog rendement dubbel glas wordt gemaakt door 1 of 2 glasbladen van een coating te voorzien en de spouw te vullen met edelgas.

De coating zorgt ervoor dat de warmtestraling van bijvoorbeeld uw radiator gereflecteerd wordt en daardoor voor het grootste deel in uw woning blijft. De HR-coating zorgt er tevens voor dat u in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon terwijl u in de zomer minder last heeft van de zonnewarmte. De metaalcoating is vrijwel onzichtbaar, kijkt u maar naar alle nieuwbouwwoningen waar vanaf 1996 al HR(++) glas is toegepast.

De gasvulling zorgt ervoor dat kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit, zoals bij een droge luchtvulling wel het geval is. Warmteverlies en koudebrug wordt door de gasvulling geminimaliseerd. De edelgassen argon en krypton die worden gebruikt voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ dubbel glas, zijn niet schadelijk voor mens en milieu.

Dubbelglas tegen geluidsoverlast

Heeft u veel geluidsoverlast dan raden we aan om de spouw tussen het glas zo breed mogelijk te nemen. Hoe breder de spouw hoe beter de geluidsisolatie. Het is ook belangrijk om de glasbladen dikker te maken. Hoe meer massa, hoe beter geluid met een lage frequentie wordt geweerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld zware industrie en vliegtuiglawaai. Ook het toepassen van gelaagd glas, eventueel met een akoestische folie is aan te raden. De folie zorgt ervoor dat met name geluiden met een hoge frequentie worden tegengehouden. Afhankelijk van uw situatie kiezen we een samenstelling die het meeste geluid tegenhoudt. Dit dubbel glas is ook leverbaar in Hoog Rendement ++ uitvoering.

Dubbelglas tegen de zon

Wanneer uw woning uit veel glas bestaat kan door middel van zonwerend isolatieglas een prettig binnenklimaat worden gevormd. Aan de binnenkant van het zonwerende isolatieglas wordt een dun laagje metaal aangebracht, dit haalt de zontoetredingsfactor (ZTA) naar beneden waardoor de temperatuur in de woning minder snel op loopt. Leverbaar in neutrale uitvoering waarbij u vrijwel geen verschil ziet met standaard dubbel glas. Tevens in HR++ uitvoering leverbaar.

Wij helpen u graag bij u keuze met onze ruime ervaring om het juiste type glas te kiezen